Om personvern og cookies på kystbussen.no

Kystbussen er en del av konsernet Tide AS. Tide AS ved administrerende direktør, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Personvernerklæringen handler om hvordan kystbussen.no samler inn og bruker informasjon om besøkende på nettstedet.

Det er frivillig for de som besøker nettsiden å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert. Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes av leverandøren.

Hva vi bruker personopplysninger til
Tide samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på kystbussen.no og formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet og funksjonaliteten på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Ansvar for databehandling i Tide
Det daglige ansvaret for behandling av personopplysninger ligger hos administrerende direktør i Tide. Tide har også utnevnt et Personvernombud. Personvernombudets oppgave er å sikre at Tide følger personopplysningsloven med forskrift, og skal være en ressursperson både for virksomheten og de registrerte i spørsmål vedrørende personvern i Tide.

Besøk på Kystbussens nettsider
Når du besøker Kystbussens nettsider registreres din IP-adresse. Tide knytter ikke denne opplysningen direkte til deg som bruker. Den tiden du bruker på våre sider blir logget, men du er anonym for oss. Disse opplysningene bruker vi til å administrere og vedlikeholde sidene våre. Det gjør det mulig for oss å utarbeide stadig bedre og mer brukervennlige nettsider.

Bruk av cookies (informasjonskapsler) på kystbussen.no
Som de fleste andre nettsteder samler Kystbussen.no inn informasjon om deg automatisk ved bruk av cookies (informasjonskapsler). Informasjonskapsler benyttes for å gi deg som besøker oss tilgang til forskjellige funksjoner og egenskaper som kan lette din bruk av våre hjemmesider. Informasjonen samles inn automatisk.

Hva er cookies?
Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på din datamaskin når du besøker en nettside, og ved senere besøk kan disse hentes fra nettleseren for ulike applikasjonstyper.

Cookies som brukes på kystbussen.no
På kystbussen.no brukes det følgende cookies som opprettes automatisk av systemet og er session cookies* som benyttes av IIS / ASP.NET:

  • ASP.NET_SessionId
  • .ASPXANONYMOUS
* Session cookies er informasjonskapsler som lagres midlertidig og slettes automatisk når nettleseren blir lukket. Session-cookies samler ikke informasjon fra din datamaskin. De vil vanligvis lagre informasjon i form av en øktidentifikasjon som ikke personlig identifiserer brukeren.

Deretter opprettes cookies knyttet til antall billetter som er valgt innen de ulike billettkategoriene, reisestrekning og avganger.

Ingen sensitive data som kredittkortopplysninger, passord, navn, adresser og lignende lagres. Informasjonen vi får fra cookies inneholder ikke personopplysninger og kan ikke kobles direkte til deg. Hvis du ikke vil at cookies skal lagres på datamaskinen din kan du selv endre på dette i innstillingene til nettleseren du bruker (se avsnittet Deaktivere eller slette cookies).

Hvordan bruker vi cookies på kystbussen.no
Vi bruker cookies for å bedre brukeropplevelsen på nettsiden. Et eksempel er ved innlogging, der brukernavn og passord huskes gjennom alle stegene i bestillingsprosessen.

Vi bruker også cookies for å:

  • Finne ut hvordan brukermønsteret er på kystbussen.no
  • Finne ut hvor mange som besøker kystbussen.no
  • Finne ut om du har besøkt kystbussen.no tidligere
  • Finne ut når du besøkte kystbussen.no sist og hvilket nettsted du kom fra

Tredjepartscookies
Vi bruker programvare fra følgende tredjeparts-leverandører som lagrer informasjonskapsler:​​

Hvis du ikke ønsker å tillate informasjonskapsler så har du muligheten til å slå av denne funksjonaliteten i nettleseren din. Du kan da bruke nettsiden vår uten at informasjonskapsler blir lagret.

Vær oppmerksom på at dette kan føre til at noen av funksjonene på nettsiden kan slutte å fungere slik som de skal.

Hvordan deaktivere eller slette cookies?
https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler